Rok 2021 přiznal barvy

Rok 2021 přiznal barvy

Ikona kalendáře 11. 1. 2021

Barevné trendy se mění každým rokem a jsou velmi dobrým indikátorem nálady ve společnosti a toho, co nás čeká. Jaké barvy tedy mají být v kurzu tento rok?

Podle americké Pantone Color Institute a společnosti Shutterstock jsou barvami letošního roku světle šedá (ultimate grey) a zářivě žlutá (illuminating). Tyto barvy symbolizují předcházející značně turbulentní rok a současně sílu a naději, kterou si vnášíme do roku současného. Použití zářivě žluté poutá pozornost a vyjadřuje naši potřebu být vidět a vyniknout, což dobře vystihuje náladu a pocity po návratu do běžného života. Po roce v teplácích prostě máme nutkání vrátit se do společnosti a zářit. A v tomto ohledu decentní šedá zářivě žlutou skvěle doplňuje a vyjadřuje nadhled, intuici, úctu ke zkušenostem a moudrosti a inspiruje k regeneraci.

Společnost WGSN pak zveřejnila svých pět tipů na barvy, které budou udávat trendy tento rok. Jde o tlumenou zlatou Golden Harvest, červeno-hnědou Bloodstone, temně zelenou Dark Springs, světle modrou A. I. Aqua a tlumenou růžovou Eletric Magenta.

V Bespoken pro vás právě chystáme několik desítek nových látek, které budeme do konfigurátoru v průběhu roku postupně přidávat. Kromě nových odstínů nejpopulárnější barvy modré chystáme i mnoho dalších barev. Při jejich výběru jsme se samozřejmě nechali inspirovat i barvami tohoto roku, a to zejména žlutou, šedou, zelenou a tlumenými odstíny červené a růžové.


Krásný barevný rok 2021 přeje

Neradi čtěte? Pojďte si radši navrhnout košili.

Pánský konfigurátor Dámský konfigurátor