Loro Piana v Bespoken Store 🐑🧵

Loro Piana v Bespoken Store 🐑🧵

Ikona kalendáře 6. 10. 2023

Loro Piana je italská společnost specializující se na oděvy a textilní výrobky, prohlašující se za největšího světového výrobce kašmíru. Byla založena v roce 1924. Loro Piana je nyní ve vlastnictví francouzského nadnárodního holdingu a konglomerátu LVMH.

Společnost má tři divize: textilní divize vyrábí vysoce kvalitní textilie z kašmíru, vikuně, lnu a merino vlny. Divize módního luxusního zboží vyrábí pánské, dámské oblečení, boty a doplňky. A interiérová divize vyrábí interiérové produkty.

Rodina Loro Piana původně z Trivera začala jako obchodníci s vlnou na začátku 19. století. V druhé polovině tohoto století rodina přesunula svou činnost do Valsesie a založila přádelnu vlny Fratelli Lora e Compagnia, po níž na počátku 20. století následovala přádelna vlny Zignone & C. v Quaroně. V roce 1924 založil inženýr Pietro Loro Piana společnost Loro Piana & C. v Quaroně.

Po převzetí vedení společnosti v 60. letech začal Franco Loro Piana, vnuk Pietra, vyvážet vysoce kvalitní látky do Evropy, Ameriky a Japonska. V 70. letech 20. století řídili společnost Francovi synové Sergio a Pier Luigi, kteří se zaměřovali na vývoj vysoce kvalitních látek, včetně kašmíru a extra jemné vlny. Výzkum Sergia a Piera dal vzniknout Tasmanian fabric selection, které Vám s radostí ukážeme v našem Bespoken Store.

V 80. letech začali Sergio a Pier Luigi Loro Piana diverzifikovat podnikání, a proto zahájili svou první kolekci ready to wear a vytvořili divizi luxusního zboží. Divize interiérů byla následně zahájena v roce 2006. V roce 2013 získala LVMH Group 80% podíl ve společnosti Loro Piana a stala se jejím hlavním akcionářem. Sergio Loro Piana zemřel ve stejném roce. V roce 2017 LVMH získala další 5% podíl ve společnosti.

Od roku 2022 má Loro Piana své sídlo v Cortile della Seta v milánské čtvrti Brera.


Zdroje:

https://www.nytimes.com/2022/04/14/t-magazine/loro-piana-store-milan.html

https://web.archive.org/web/20130714010503/http://lexpansion.lexpress.fr/entreprise/lvmh-s-offre-le-groupe-de-pret-a-porter-de-luxe-italien-loro-piana_393553.html

https://cz.loropiana.com/en/

Neradi čtěte? Pojďte si radši navrhnout košili.

Pánský konfigurátor Dámský konfigurátor