Holland & Sherry - luxusní anglické oblekoviny

Holland & Sherry - luxusní anglické oblekoviny

Ikona kalendáře 12. 10. 2023

Holland & Sherry je producentem látek založen v Londýně v roce 1836 Stephenem Georgem Hollandem a Frederickem Sherrym. Od března 2003 ji vlastní společnost Individualized Apparel Group.

Holland & Sherry začínali jako obchodníci na 10 Old Bond Street v Londýně, specializující se na vlněné a hedvábné látky. V roce 1886 Holland & Sherry přestěhovala prostory na Golden Square, v té době centrum obchodu s vlnou.

V roce 1900 firma vyvážela do zemí Evropy i Severní a Jižní Ameriky, v téže době byla založena obchodní kancelář v New Yorku a však nejdominantnějším trhem byla stále Velká Británie. Kromě jiných distribučních opatření existoval sklad Holland & Sherry v Petrohradě v Rusku. V roce 1982 se firma přesunula do Savile Row, ulice v centru Londýna známa jako centrum nejlepších Bespoke krejčích – zpočátku v čísle 9-10, v roce 2022 se přesunula na číslo 31.

Holland & Sherry výrábí a dodává také látky z kašmíru, vikuně, merino, i mohéru. Veškeré možnosti Vám s radostí představíme v našem Bespoken Store v Brně Žabovřeskách.

 Zdroje:

https://apparel.hollandandsherry.com/en/ourstory

https://web.archive.org/web/20150730184333/http://www.hollandandsherry.com/apparel/story.aspx

https://retail-focus.co.uk/new-contemporary-savile-row-showroom-for-holland-and-sherry/

 

Neradi čtěte? Pojďte si radši navrhnout košili.

Pánský konfigurátor Dámský konfigurátor