Původ a složení našich látek

Původ a složení našich látek

Ikona kalendáře 25. 9. 2020

Kvalitní košili dělá nejen precizní zpracování, ale také látka, ze které je ušita. Pojďme se proto podívat blíže na původ a složení těch našich.

Převážnou část nabídky Bespoken tvoří látky ze 100% bavlny. Ta představuje absolutní základ produkce košilovin a textilií obecně. Přibližně se jedná dokonce až o třetinu světové spotřeby textilních vláken. A není divu, bavlna totiž disponuje unikátními vlastnostmi – je velmi pohodlná, jemná, prodyšná, dobře absorbuje vlhkost a lze ji také snadno potisknout.

Najdete u nás také sezónní speciality, jako jsou vzdušný len nebo hřejivý bavlněný flanel. Několik látek v sobě rovněž obsahuje drobnou příměs umělých vláken, jde ovšem maximálně o 5% podíl. Díky tomu dosáhneme strečového efektu a vyššího komfortu košile. Přesné složení každé látky je samozřejmě vždy uvedeno v našem konfigurátoru tak, abyste měli dokonalý přehled.

Látky košil Bespoken nepocházejí pouze od jednoho dodavatele. Najdete u nás látkový mix, který do detailů ladíme už několik let. Každý z našich výrobců nás totiž zaujal něčím jiným. Stejně tak jsou vždy něčím specifické látky z různých částí světa. A my vás nechceme o nic ochudit. Turecké a egyptské látky například nemají konkurenci ve své jemnosti. Té je dosaženo díky extrémně dlouhým bavlněným vláknům tamní bavlny, která umožňují mimořádně jemný úplet látky. Čínské látky pak vynikají v inovativních technologiích zpracování.

Pevný základ v naší nabídce tvoří bavlněné látky od společnosti Söktaş. Ta je unikátní svým přístupem. Bavlnu si pěstuje na vlastní půdě v Turecku a v bezprostřední blízkosti ji také zpracovává do podoby látek. Díky tomu tento bavlněný one-stop-shop výrazně snižuje svoji uhlíkovou stopu a mezi výrobci patří k těm nejekologičtějším. Co se týče kvality, může jen těžko hledat soupeře. Söktaş vyvinul vlastní druh bavlny Meander 71, který patří k absolutní špičce, a to jak ve vzhledu, tak i v jemnosti a výdrži. Z pohledu kvality si tak nezadá s vyhlášenou egyptskou bavlnou. Mnozí dokonce považují Meander 71 za ještě prestižnější materiál.

Zbytek našich látek tvoří produkce z bavlněných velmocí Číny a Indie. Jde o látky z velkoobchodů, odkud je odebírají také některé z nejprestižnějších značek v londýnské Savile Row a Miláně.

Chcete zkusit, jaké to je, obléci si na sebe košili z takto kvalitního materiálu? Vytvořte si ji v našem konfigurátoru. Přesně na míru Vaší osobnosti.

Neradi čtěte? Pojďte si radši navrhnout košili.

Pánský konfigurátor Dámský konfigurátor